Kanári rész témái |
|
Általános tudnivalók |
3 |
A vadkanári őshazája és élete |
6 |
A kanári koronkénti átalakulásának története |
7 |
Nemek és kor felismerése |
10 |
Élelem biztosítása |
11 |
Tenyésztés |
13 |
Szaporodás, utódlás |
14 |
A madártojás |
15 |
Tenyésztéstechnikai eljárások |
16 |
Tenyészpárok kiválasztása |
17 |
Fészek és fészekanyagok |
18 |
Kalitkák, kalitkatípusok és tartozékaik |
20 |
Tollazat és tollvedlés (tollváltás) |
20 |
A tollazat és színe |
22 |
Kanárifajták és színképződések |
23 |
A fény- és színhatás érvényesülése |
26 |
Az ifjú énekesek kiképzése |
28 |
Tartási tényezők egészségi kihatásai |
30 |
Élősdiek |
30 |
Takarmányozási hibák egészségi kihatásai |
31 |
Egyes madárbetegségek ismertetése |
33 |
Egyes betegségek házikezelésekor használható kiegészítő, gyógyító lehetőségek |
36 |
Kanárifajták rövid leírása |
38 |
Fejlődést-gátló - növelő tényezőket kiváltó okok a vitamin-ellátottság folyamatában |
81 |
Megismerést segítő ajánlott irodalom |
81 |
Hullámos papagáj résztémái |
|
A vad hullámos papagáj rövid kultúrtörténete |
67 |
A háziasított hullámos papagájról általában |
68 |
Takarmányozás, vitaminok |
70 |
Hullámos papagáj takarmányszükséglete |
70 |
Tollváltás |
71 |
Szaruképződmények rendellenességei |
71 |
Szaporodás |
72 |
Fajtafenntartás - egészségmegóvás |
72 |
Fészkelés - fészek |
73 |
A madár főbb szaporodási szervei |
74 |
Érzékelés, hőegyensúly, légzőszervek |
75 |
Érzékszervek |
75 |
A madarak emésztőberendezése |
75 |
A madárcsont szervezti tulajdonsága |
75 |
Izomrendszer |
76 |
A szív és vérkeringés |
76 |
Betegségek, atkák, gyógyítás |
76 |
Általános szempontoknak ajánlom vétel esetén |
77 |
Táblázatok |
|
Kanári-takarmányok kerverési összetétele |
79 |
Egyes takarmányok vitamintartalma |
78 |
Szójaliszt takarmányok összetevői |
80 |
Kalitka-típusok |
61 |
Madár-voliertípus |
63 |
Kalitka, felszerelési tárgyak |
62 |
Grafika különböző kanárikról |
58 |